Kalkkimaalit ovat ihanan helppo keino saada aikaan pientä uudistusta kodissa. Päätin kokeilla Jeanne d´Arc Livingin uusia efektimaaleja kahdessa erilaisessa kohteessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Betonipylvään käsittely

Ensimmäinen kohde oli betonipylväs kukkakaupalla. Suuria alkuvalmisteluja kalkkimaalit eivät vaadi, mutta sen verran pohjaa on hyvä putsata, että mahdolliset rasvatahrat saadaan pois.

Ensimmäiseen maalikerrokseen käytin Primer Effect Paint Grey -maalia. Maali on tärkeää sekoittaa huolellisesti. Maalausjäljen ei tarvitse olla siistiä ja tasaista. Hyvän lopputuloksen saa esimerkiksi maalaamalla sikin sokin ristikkäisillä vedoilla. Ensimmäisen maalikerroksen on annettava kuivua rauhassa. Riittävä aika on vähintään kahdeksan tuntia ennen seuravaan vaiheeseen siirtymistä.

Toiseen kerrokseen käytin Textured Effect Paint Soft Grey -maalia. Jälleen ensin maalin sekoitus ja sitten maalaaminen ristivedoin. Maali on paksua ja tekstuurista, sivellinvetojen jälkeen käytin vielä lastaa maalin levitykseen, jälleen ristikkäisvedoin.

Lopputulos on ihanan eläväpintainen  ja tuo kivasti tunnelmaa kukkakaupalle.

 

Liesituulettimen käsittely

Toinen kohteeni oli liesituulettimen pinnan käsittely omassa keittiössäni. Maalaus tapahtui aivan samoin kuin pylvään kohdalla. Tässä lopputulos.

9_efekti

Efektimaalien käyttö, kuten kaikkien kalkkimaalien käyttö, on nopeaa, helppoa ja hajutonta. Siksi seuraava projekti siinteleekin jo mielessä…

Heidi

Kommentoi